Hubungi Kami

03-88829089

April 07
Field Training

Soalan Lazim Program Subsidi Upah (Wage Subsidy) - PERKESO

Soalan-soalan Lazim (FAQ) PRIHATIN Tambahan Program Subsidi Upah Sistem Insurans Pekerjaan (SIP), PERKESO BIL.2/2020


Faq

April 06
Field Training

Soalan Lazim Bantuan Prihatin Nasional Bagi Golongan B40 & M40

Pindaan Soalan Lazim (FAQ) Mengenai Bantuan Prihatin Nasional 2020 Bagi Golongan B40 & M40 Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat


Faq

April 06
Field Training

Teks Perutusan Khas YAB PM Prihatin PKS Tambahan

Pada 27 Mac yang lalu, saya telah mengumumkan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat atau PRIHATIN yang bernilai RM250 bilion. Saya tahu sejak beberapa hari lalu Makcik Kiah, Pak Mail, Mr Lee, En Muthu, En Johnny dan ramai lagi sibuk buat semakan kelayakan penerima Bantuan Prihatin Nasional di laman sesawang LHDN. Bagi yang layak, bayaran dibuat mulai hari ini.


Siaran Media

April 04
Field Training

Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Fasa Pertama Secara Berperingkat Mulai 6 April 2020

Saya merujuk kepada Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat bernilai RM250 bilion yang telah diumumkan oleh YAB Perdana Menteri pada 27 Mac 2020 dan Siaran Media Kementerian Kewangan mengenai Bantuan Prihatin Nasional (BPN) bertarikh 29 Mac 2020.


Siaran Media

April 01
Field Training

Pembayaran Kepada Pemandu Teksi Dan Pemandu Pelancong Yang Berdaftar Dibayar Mulai 2 April 2020

Kerajaan prihatin dengan impak wabak COVID-19 terhadap semua golongan masyarakat khususnya industri yang berasaskan kepada industri pelancongan. Sejajar dengan hasrat tersebut, Kerajaan telah mengumumkan bayaran bantuan one-off RM600 kepada pemandu teksi, pemandu pelancong, pemandu bas pelancong dan pengusaha beca.


Siaran Media

Mac 28
Field Training

Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

Merujuk kepada Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) bernilai RM250 bilion yang telah diumumkan oleh YAB Perdana Menteri pada 27 Mac 2020, Kementerian Kewangan ingin menjelaskan mengenai pelaksanaan dan cara mengakses Bantuan Prihatin Nasional (BPN) yang telah diperuntukkan sebanyak RM10 bilion bagi golongan rakyat yang layak.


Siaran Media

Top