Hubungi Kami

03-88829089

April 02
Field Training

Muhyiddin tinjau operasi pelaksanaan pakej PRIHATIN

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini meninjau Unit Pelaksanaan dan Koordinasi Stimulus Ekonomi Antara Agensi Nasional (LAKSANA) di Kementerian Kewangan di sini, bagi memantau pelaksanaan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) yang diumumkannya pada Jumaat lalu.


Berita Harian

April 01
Field Training

Bayaran one-off RM600 kepada pemandu teksi dan pemandu pelancong mulai esok

PUTRAJAYA, 1 April -- Bayaran secara one-off sebanyak RM600 kepada pemandu teksi dan pemandu pelancong yang berdaftar akan dimasukkan ke dalam akaun yang berdaftar mulai esok (2 April).


Bernama

Mac 29
Field Training

Penerima BSH dapat BPN secara automatik - MOF

PUTRAJAYA, 29 Mac -- Isi rumah dan individu bujang yang sebelum ini telah disenaraikan sebagai penerima Bantuan Sara Hidup (BSH) tidak perlu membuat permohonan baharu bagi Bantuan Prihatin Nasional (BPN).


Bernama

MAC 28

Kini masanya untuk pelaksanaan dasar pengembangan fiskal - Tengku Zafrul

KUALA LUMPUR, 28 Mac -- Sudah tiba masanya bagi dasar pengembangan fiskal dilaksanakan sekarang bagi melindungi rakyat serta ekonomi yang terjejas akibat pandemik novel coronavirus 2019 (COVID-19), kata Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.


Bernama

MAC 27

Kerajaan akan berusaha dapatkan wang 1MDB daripada DoJ - Tengku Zafrul

KUALA LUMPUR, 27 Mac – Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) berjumlah RM250 bilion yang akan memberi manfaat kepada semua rakyat.


Bernama

Mac 27

Petugas barisan hadapan terima elaun khas, penjawat awam bayaran sekali gus

KUALA LUMPUR, 27 Mac -- Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB), kata Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz hari ini.


Bernama

Top