wrapper

Topik Popular

Search - K2
Carian - Kategori
Carian - Kenalan
Carian - Kandungan
Carian - Berita Suapan
Carian - Pautan Web
Keputusan Carian Pintar
 1. Menyediakan Anggaran Perbelanjaan Tahunan untuk dibentangkan di Parlimen mengikut tarikh yang telah ditetapkan.
 2. Menyediakan Buku Anggaran Hasil Kerajaan Persekutuan untuk dibentangkan di Parlimen pada Hari Belanjawan.
 3. Menyediakan Laporan Ekonomi untuk pembentangan bersama Ucapan Bajet di Parlimen dan Laporan Ekonomi berkala setiap suku tahun.
 4. Memastikan pencapaian prestasi perbelanjaan Mengurus dan Tanggungan serta Pembangunan pada puratanya melebihi paras 85% peruntukan tahunan yang diluluskan di bawah kawalan Perbendaharaan Malaysia.
 5. Memastikan pendaftaran kontraktor bekalan/perkhidmatan bidang biasa bagi permohonan baru dan tambah bidang dilulus dalam tempoh 7 hari bekerja, manakala permohonan kemaskini profil dalam tempoh tiga (3) hari bekerja.
 6. Menguruskan pengeluaran pinjaman Kerajaan Persekutuan kepada Kerajaan Negeri, syarikat, badan berkanun dan badan-badan lain dalam tempoh empat belas (14) hari dari tarikh terimaan permohonan pengeluaran.
 7. Mengeluarkan waran perjawatan dalam tempoh yang ditetapkan dikira daripada tarikh penerimaan perakuan JPA yang lengkap seperti berikut:
  1. Waran perjawatan yang melibatkan perubahan 50 butiran atau kurang dikeluarkan dalam tempoh lima (5) hari bekerja; dan
  2. Waran perjawatan yang melibatkan perubahan lebih daripada 50 butiran dikeluarkan dalam tempoh sepuluh (10) hari bekerja.
 8. Memastikan setiap aduan pelanggan yang diterima diberi maklumbalas awal dalam tempoh satu (1) - tiga (3) hari bekerja dari tarikh aduan diterima.

Pencapaian Piagam Pelanggan  

 

 

More in this category: « Galeri Aktiviti
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family